Váš košík
Ve vašem košíku nejsou žádné další položky
vylučování, moč, prostata, trávení
Naši předkové jej nazývali „černé zlato“. Zinek, obsažený v drti z tykvových semen, hraje roli ve fungování reprodukčního systému organismu. Příznivě působí na vylučovací soustavu. Tykvová semena jsou ceněna zejména pro obsah zinku. Podporují zdraví prostaty a příznivě působí na její funkci.
Zinek:
- metabolismus kyselin, zásad a sacharidů
- rozpoznávací funkce
- syntéza DNA
- metabolismus makroživin, mastných kyselin a vitamínu A
-syntéza bílkovin
- kosti, vlasy, nehty a pokožka
- normální hladina testosteronu v krvi
- zrak, imunitní systém
-chrání buňky před oxidativním stresem
- dělení buněk
Tykev je plodem života, který do sebe nasál veškerou energii slunce a je vždy připraven se o ni s námi podělit. Tykev do Evropy „připlula“ v 15 století na lodích vedených Kolombem. Její cenné výživné vlastnosti byly okamžitě oceněny a od té chvíle se stala neoddělitelnou součástí evropského jídelníčku.
Sluneční energie v tykvových plodech
V tykvových semínkách najdeme velké množství užitečných látek, jako jsou bílkoviny, nezaměnitelné aminokyseliny (arginin, valin, glutamin, fenylalanin, glycin, atd.), vitaminy (E, A, F, C, P, T, K, vitaminy skupiny B a jiné), minerální a stopové prvky, jichž najdeme v tykvi víc než 50.
Drť z tykvových semínek je dietický přípravek, který se lehce vstřebává a to díky vysokému obsahu plnohodnotné bílkoviny (do 50%). Má mírný močopudný účinek.
V kuchyni
Drť z tykvových semínek je vhodné přidávat při pečení. Tím obohatíte pokrm o plnohodnotnou bílkovinu, která se lehce vstřebává. Pokrm je pak nadýchaný, nekazí se rychle a neplesniví. Drť můžete přidávat i do hotových kaší, jako zahušťovadlo do omáček a také je vhodná k přípravě koktejlů.
Pokud zaměníte pšeničnou mouku drtí z tykvových semínek, zvýšíte tím množství užitečných látek v pokrmu, např. bílkovin (o 80%), tuků (o 10%) a vitaminů: vápníku (o 25%) a fosforu (o 15%). Při tom se energetická hodnota pokrmu sníží, což je velmi důležité pro ty, kteří mají málo pohybu.
Existuje velké množství využití tohoto unikátního produktu. Nabízíme Vám několik z nich.
Zbavujeme se odpadních látek
1 týden (každý den)
1 polévková lžíce drtě+100 g mléčných výrobků
2 týden (každý den)
2 polévkové lžíce drtě+150 g mléčných výrobků
3 týden (každý den)
3 polévkové lžíce drtě+200 g mléčných výrobků
Tuto směs vždy jíst místo snídaně. Tlusté a tenké střevo se tak pročistí od slizu a fekálních kamenů, parazitů a při tom se plně zachovává střevní mikroflóra. Při očistě vždy vypít aspoň 2 litry vody denně.
Při pečení
Drť z tykvových semínek přidávejte do těsta, které nepotřebuje dlouhou tepelnou úpravu (palačinky, šušenky, pečivo).
Na 1 kg žitné nebo pšeničné mouky dejte 100-150 g drtě z tykvových semínek. Trvanlivost pečených pokrmů s pomocí drtě z tykvových semínek se navyšuje o 72 dní.
Zdravé recepty
Syrnyky s drtí z tykvových semínek
Ingredience:
400 g tvarohu
1 vejce
6 polévkových lžic drtě z tykvových semínek
2 polévkové lžíce pšeničné mouky
6-9 kousků meruněk
8-12 kousků sušených švestek bez pecek
2 polévkové lžíce cukru
Sušené plody nakrájejte na jemno. Do tvarohu přidejte vejce, drť z tykvových semínek, cukr a promíchejte. Tuto tvarohovou směs posypejte 1 polévkovou lžící pšeničné mouky a udělejte malý dort. Doprostřed dortu dejte čajovou lžičku nakrájených suchých plodů, zalepte a jemně připlácněte. Naskládejte syrnyky na máslem vymazaný plech a pečte 15-20 minut na středním ohni. Podávejte se smetanou, marmeládou nebo povidly.
Nezastavujte se před ničím, experimentujte a vytvářejte si své vlastní recepty, které Vám budou vyhovovat!
Složení: 100% drť semen tykve
100g výrobku obsahuje: Energetická hodnota na 100g: 395kcal/1653 kJ: bílkoviny 44 g, sacharidy 21 g, tuky 15 g.
Způsob použití: 1 - 2 polévkové lžičky přidávat do jídla bez tepelné úpravy.
Doporučené trvání kúry: 2 - 3 týdny, potom udělat přestávku.
Upozornění: nepoužívat při individuální nesnášenlivosti na jednotlivé složky drtě. Užívat opatrně při vředových onemocněních žaludku, dvanácterníku a on
No reviews